АТРИБУТИВ БИРИКМАЛАР СТАТИСТИК ВА СЕМАНТИК ПАРАМЕТРЛАРИ – ЎЗБЕК АДАБИЙ ТИЛИ УСЛУБЛАРИНИ ФАРҚЛОВЧИ ВОСИТА - Хўжаниёзов, Э.; Юлдашева, Ш.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада ўзбек адабий тили илмий ва бадиий услублари атрибутив тузилмаларнинг миқдор ва сифат параметрлари асосида алоҳида тизимлар сифатида ажратиб кўрсатилган. Мазкур услублар, синтактик босқичда қандай ўзига хосликларига эга бўлиши услубий миқёсда кўрсатилган. Услублар хусусиятлари услублараро ва услублар ичра атрибутив бирикмалар қўлланиши асосида фарқлари намоён қилинган.