НУТҚИЙ ТУЗИЛМАНИНГ КОММУНИКАТИВ ТАРКИБИ - Гафарова, З.З. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу тадқиқот рема–тема тузилмаси, муаллиф-адресатининг коммуникатив мақсадига мос равишда, матн парчасида бошланғич ўринни эгаллаб, кечаётган ҳодиса баёнида етакчилик қилса, якунловчи ўринда келганида эса турли мантиқий–семантик муносабатларни воқелантиради.