УЎК 595.754 ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИ ЧЎЛ ҲУДУДЛАРИ ЯРИМҚАТТИҚҚАНОТЛИ (HEMIPTERA-HETEROPTERA) ҲАШАРОТЛАР ФАУНАСИ - Медетов, М.Ж.; Мусаев, Д.М.; Абдуллаева, Ж.К.; Гулимбетов, Б.Д.; Юсупова, А.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада 2019-2020 йиллар давомида шимолий-ғарбий Қизилқум ва Жанубий оролқумда олиб борилган илмий-тадқиқотлар натижасида худудда тарқалган яримқаттиққанотли (Қандалалар) ҳашаротларнинг тур таркиби келтирилган. Унга кура фаунада қандалалар кенжа туркумининг 12 оила 65 авлодга мансуб 97 тури аниқланган. Қандала турларининг таксомик тақсимланишига кўра доминант ва рецессив оилалар ҳамда фитофаг ва зоофаг турлари тўғрисида маълумотлар келтирилган.