QARAQALPAQ TILINDEGI BOLÍMLÍ – BOLÍMSÍZLÍQTÍŃ LINGVISTIKALÍQ TÁBIYATÍ - Orazımbetov, A.Q.; Uzaqbaeva, N. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Mazkur maqolada qoraqalpoq tilidagi tasdiq-inkor ma’nosining lisoniy tabiati hamda uning til tuzilishining barcha darajalariga bog‘liq, keng aspektli masala ekanligi to‘g‘risida so‘z yuritilgan.
Keywords: lingvistic birlik; grammatika; leksika; falsafa; mantiq; til; kategoriya; shakl; semantika; sintaksis