ЖАНР РАНГ-БАРАНГЛИГИ ТЕАТРНИНГ ЖАМИЯТ ҲАЁТИГА МАЪНАВИЙ – МАЪРИФИЙ ТАЪСИРИНИ ОШИРИШ ОМИЛИ СИФАТИДА - Алланбаев, Р. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Театр репертуарини ўрганиш ушбу тенденциянинг тадқиқотларимиз объектига ҳам ҳослигини аниқлашга имкон берди. Театр саҳнасидаги персонажлар доирасида қарама-қарши дунёқарашга эга оила аъзолари, ишбилармон, уддабурон кишилар, диний экстремистлар гирдобига тўшиб қолганлар, ҳаёт қийинчиликларига бардош бериб, мувафаққиятли бўлган кишилар ўрин олган.