YOSHLARDA EKOLOGIK XAVFSIZLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHGA DOIR MASALALARDA INNOVATSION YONDASHUV - Muxtorova, L.A. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada ekologik ta’lim-tarbiya jarayonini tizimli tashkil etish, yoshlar orasida ekologik bilim va xavfsizlik madaniyatini targ’ib qilish, ekologiya sohasiga ilg’or innovatsion texnologiyalarni jalb etgan holda yanada takomillashtirish, maktab o’quvchilarining ona tabiatni sevish va uni ko’z qorachig’idek asrashga qaratilgan bilim va ko’nikmalarini oshirish masalalari yoritilgan.
Keywords: Xavf; xavfsizlik; ekologik madaniyat; tabiat; hayot; muhit; inson; ekologik nazorat tizimini takomillashtirish; atrof-muhitni muhofaza qilish