ЖАНУБИЙ ОРОЛҚУМ ҲУДУДИНИНГ КАМ ЎРГАНИЛГАН ТЎҒРИҚАНОТСИМОН (INSECTA:ORTHOPTEROIDEA) ҲАШАРОТЛАРИ - Базарбаева, Д.О.; Гулимбетов, Б. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Жанубий Оролқумнинг турли худудлари тўғриқанотсимон ҳашаротлар фаунасини ўрганиш борасида олиб борилган тадқиқотлар натижасида тўғриқанотсимонлар бош туркумининг 7 та оиласига, 9 авлодига мансуб 9 тури ва кенжа турлари аниқланди. Аниқланган тўғриқанотсимон ҳашаротлардан сувараклар 2 та, бешиктерватлар 4 та, термитлар биттадан, таёқчасимонлар ва териқанотлилар туркумларига мансуб бўлган 1 дан, тўғриқанотлиларнинг эса 38 тури ўрганилаётган ҳудудда тарқалган.