JUMANAZAR BAZARBAEVTÍŃ PEDAGOGIKALÍQ TÁRBIYA TARAWÍNDAǴÍ MIYNETLERINE BIR NÁZER - Joldasbaev, P. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada akademik Jumanazar Bazarbayevning Qoraqalpog‘iston Respublikasida pedagogika sohasida olib borgan dastlabki pedagogik tadqiqotlari va o‘sha davr yetakshi olimlari bilan hamkorlikda olib borilgan ilmiy tadqiqotlari keng o‘rganilgan.
Keywords: pedagogika; Qoraqalpoq etno pedagogikasi; tarbiya; pedagog; kitob; ta’lim; ma’naviyat; ma’rifat; komillik; odob