МАЪНАВИЙ ХАВФСИЗЛИКНИ ТАЪМИНЛАШДА ИЧКИ ВА ТАШҚИ ТАҲДИДЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ МАСАЛАЛАРИ - Эшов, Х.Х. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Глобаллашув жараёнлари оқибатида давлатлар, халқлар ўртасидаги муносабатларнинг ниҳоятда чуқурлашиб кетаётганлиги, ахборот инқилоби, фан ва техника тараққиётининг юксак ривожи билан характерланади. Шу билан биргаликда ҳозирги даврда инсон онги ва қалбини эгаллашга қаратилган мафкуравий таҳдидларнинг кучайиб бораётганлиги, турли оқимлар ва кучлар томонидан ғаразли мақсадларнинг амалга оширилаётганлиги ҳам намоён бўлмоқда. «Маънавият», «маънавий таҳдид», «маънавий таҳдиднинг олдини олиш механизмлари» ва шу каби тушунчаларнинг мазмун моҳиятини тушуниш, тўғри идрок этиш давр талаби ҳисобланмоқда. Мақолада шу каби тушунчаларнинг мазмун моҳияти, келиб чиқиши ва тадрижий ривожланишига оид маълумотлар таҳлил қилинади.