ЭПИК МАЙДОНДА РОМАНИЙ ТАФАККУР ТАЛҚИНИ - Бозоров, С. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада эпик майдоннинг бадиий қаҳрамон яратишдаги бадиий функцияси, қаҳрамон характерининг шаклланишдаги ўрни каби тушунчалар истеъдодли адиб Нормурод Норқобиловнинг «Дашту далаларда» романи асосида таҳлилга тортилди. Романда инсоният ва табиат бирлигидан келиб чиқадиган фалсафий тушунчалар замиридаги қарашларнинг ҳаётийлиги, бу каби талқинлар истиқлол даври адабиётида теранроқ акс этганлиги назарий қарашлар мисолида асосланди. Эпик майдон тушунчаси эпик характерларнинг шаклланишига асос бўлиши исботланди. Бу тушунчалар романдаги асосий образлар Тўланбой, Рўзиқуллар мисолида таҳлилга тортилди. Асар қаҳрамонларининг характеридаги ўзгаришлар эпик воқеалар ривожида ёритилганлиги таҳлил қилинди.