ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ЎЗБЕК ШЕВАЛАРИДАГИ ТАОМ НОМЛАРИНИНГ СИНТАКТИК УСУЛ БИЛАН ЯСАЛИШИ - Худаярова, М.Т. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Маколада Қорақалпоғистон ҳудуди ўзбек шеваларидаги таом номларининг синтактик усул билан ясалиши тадқиқ этилган. Қорақалпоғистон ҳудуди ўзбек шеваларида таом номлари ҳосил бўлишида морфологик усулга нисбатан синтактик усулда ясалган номлар кўпчиликни ташкил қилиши, таом номларининг қанча сўздан ташкил топиши, боғланиш усуллари, компонентлари орасидаги муносабатлар ранг-баранг эканлиги ҳақида назарий фикрлар келтирилган, улар мисоллар асосида талқин қилинган.