ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ АЎЫЗЕКИ ДƟРЕТПЕЛЕРИНДЕГИ АРАБЛЫҚ ШЫҒЫСҚА ИЙЕ АНТРОПОНИМЛЕР - Даниярова, З.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада қорақалпоқ тили форс, сўнг араб тилининг интенсив равишда таьсир этиши натийжасида ўзига кўпгина форсча, арабча ва улар орқали бошқа сўзларни ҳам қабул килганлиги тадқиқ этилган. Унда фольклор асарлари тилидаги арабча инсон номлари тадқиқот объекти сифатида танланган. Антропонимлар халқ маданиятининг тилдаги кўринишини ва миллийлигини акс эттиради. Фольклор тилидаги антропонимлар ҳам кундалик турмушимиздан ўрин олган исмлар сингари қўлланилиши бўйича мисоллар келтирилган.