ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ КОМПОНЕНТЛИ ЮРИДИКАЛЫҚ ТЕРМИНЛЕР - Алламуратов, Н.Е. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада қорақалпоқ тилида қўшма юридик терминларнинг ясалиши ўрганилган. Юридик терминларнинг ҳозирги кунда қўлланилиши ва унинг ўзига хос хусусиятлари ҳақида тушунчалар бериб ўтилган. Буларнинг ичида мураккаб юридик атамалар сон жиҳатдан кўпчиликни ташкил этади. Ҳозирги қорақалпоқ тилида қўлланиладиган мураккаб юридик терминлар икки, уч, тўрт ва ундан ҳам кўп қисмлардан тошкил топади. Улар содда ҳолда ва сўз ясовчи ва шакл ясовчи қўшимчалар билан қўлланилади. Мақолада қорақалпоқ тилидаги мураккаб юридик атамаларнинг қурилишидаги ўзига хос хусусияти таҳлил қилинган.