FERULA L. ТУРКУМИ ТУРЛАРИНИНГ ҒАРБИЙ ПОМИР-ОЛОЙ ҲУДУДИДА ТАРҚАЛИШИ ВА ГАТ ХАРИТАСИ - Джуманиёзова, Ф.С. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Ушбу мақолада Ғарбий Помир-Олой ҳудудида айрим Ferula L. турларининг тарқалиши ҳақида маълумотлар келтирилган. Ғарбий Помир-Олой тизмасида учрайдиган Ferula penninervis Regel et Schmalh., Ferula ovina (Boiss.) Boiss., Ferula dshizakensis Korovin, Ferula angrenii Korovin, Ferula kuhistanica Korovin, Ferula kokanica Regel et Schmalh., Ferula samarkandica Korovin, Ferula helenae Rakhmankulov et Melibaev, Ferula diversivittata Regel et Schmalh., Ferula foetida (Bunge) Regel турлари популяцияларининг ҳозирги ҳолати аниқланган, тарқалиш ареали акс эттирилган ГАТ хариталари тузилган.