БОЛАЛАР СОҒЛОМЛАШТИРИШ ОРОМГОҲЛАРИДА КИЧИК МАКТАБ ЁШИДАГИ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ МАЪНАВИЙ-АХЛОҚИЙ ФАЗИЛАТЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ КОНЦЕПТУАЛ, ИЖТИМОИЙ, ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Айназарова, А.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мазкур мақолада болалар соғломлаштириш оромгоҳларида кичик мактаб ёшидаги ўқувчиларнинг маънавий-ахлоқий фазилатларини шакллантиришнинг концептуал, ижтимоий, ҳуқуқий асослари илмий-амалий жиҳатдан ёритиб берилган. Шунингдек, маънавий - ахлоқий фазилатларни тарбиялаш асосида миллий қадриятларга содиқлик, соғлом дунёқараш асослари одоб - ахлоқ нормалари асосида шакллантириб борилса, унда болалар маънавий - ахлоқий фазилатларини таркиб топтириш осон ва самарали кечиши назарий жиҳатдан ёритиб берилган.