ЛИНГВОМАДАНИЙ КОМПЕТЕНЦИЯ МАЗМУНИ ВА УНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Сарсенбаева, З.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада лингвомаданий компетенциясининг аҳамияти ва ўзига хос хусусиятлари, «компетенция» тушунчаси тавсифланган. Шунингдек, маданият ва тилнинг ўзаро зич боғлиқлиги назарий жиҳатдан таҳлил қилинади. Маколада автор олимларнинг лингвокултурология ҳақидаги назарияларини таҳлил қилган ҳолда, унинг педагогик аҳамияти ва имкониятлари ҳақида тўхталиб ўтади. Замонавий ривожланаётган жамиятда чет тилларини ўрганишнинг ҳолати, Ўзбекистондаги олий таълим муассасалари талабалари учун тил билимлари саводхонлигини ошириш, маданиятлар аро билимларга эга бўлишнинг аҳамияти баён қилинади.