KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O’QUVCHILARDA VATANPARVARLIK TUYG’USINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ismatov, A.I.; Isroilova, F. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada hozirgi kunda, boshlang’ich ta’lim o’qituvchilari oldida muhim vazifalardan biri vatanparvarlik tuyg’ularini shakllantirish uchun qulay muhityaratish, o’zini-o’zi tarbiyalash, iroda va ishonch tuyg’ularini ular ongida shakllantirish haqida soz boradi. Shuningdek, bugungi ta’lim tizimi oldida turgan kichik maktab yoshidagi o’quvchilarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash kabi muhim masalalar talqin qilingan.
Keywords: vatanparvarlik; axloq; vatan tuyg’usi; sodiqlik; insonparvarlik; el-yurt; milliy ana’ana; ota-bobolarimiz; xalq; millatlar; vatan