LINGVOKULTUROLOGIYANING ASOSIY TUSHUNCHAVIY-TERMINOLOGIK APPARATI - Bekiyeva, M.J. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Ushbu maqolada lingvokulturologiya tushunchalarining talqini, lingvomadaniy paradigma, etnik mentallik, lingvomadaniy konsept haqida so`z borgan.
Keywords: lingvomadaniy paradigma; lingvokulturema; madaniysema; madaniyat ishi; madaniy matn; madaniy universaliya; madaniy salohiyat; madaniy an'analar; madaniy jarayon; madaniy makon; madaniy bo'yoq; (konnotatsiya); mentallik; konsept