ShE’RIY MATNDA AYOL NUTQIGA XOS LEKSEMALARNING BADIIYATI - Salohiddinova, N. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada badiiy asar tili haqida umumiy mulohazalar keltirilgan bo’lib, unda ayol nutqiga xos leksemalar badiiyati va gender xoslanish belgilari Zulfiya Mo’minova she’rlari orqali tadqiq etilgan.
Keywords: badiiy asar tili; gender lingvistika; nutqiy xoslanish; nutqiy odat; vulgar so’zlar; o’zbek ayoli timsoli; gender omillari