УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ МУСИҚА САНЪАТИНИ ЎРГАНИШНИНГ ПЕДАГОГИК АҲАМИЯТИ - Моянов, Ы.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада умумий ўрта таълим мактабларида қорақалпоқ халқ қўшиқлари орқали ўқувчиларининг маънавий-ахлоқий фазилатларини шакллантиришда мусиқа санъатининг аҳамияти ҳақида маълумотлар берилган. Қорақалпоқ халқ қўшиқлари ўқувчиларда юксак инсоний фазилатлар: ватанпарварлик, меҳнатга муҳаббат, дўстга садоқат, одамларга ишонч туйғуларини шакллантириши ҳақида ҳам сўз боради.