Stachys byzantina C. Koch кўкаламзорлаштиришДА истиқболли ИНТРОДУЦЕНТ ўсимлик - Ешмуратов, Р.А.; Садыков, Д.С. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада Жанубий Оролбўйи шаҳар ва қишлоқларини кўкаламзорлаштириш ишларини жадаллаштириш, бунда янги манзарали истиқболли интродуцент ўсимлик бўлган Lamiaceae оиласининг Stachys туркумига мансуб Stachys byzantina C. Koch ни қўллаш тавсия этилган. Шунингдек, ўсимликни етиштириш усуллари ва биоэкологик хусусиятлари баён этилган.