ELEKTR ZARYADLARNING SHARLARDA O’ZARO TAQSIMLANISHIGA OID BIR MASALA XUSUSIDA - Yavidov, B.; Ollomberganova, M.Sultonova, M.; Nurimbetov, K.; Narbayeva, S. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada elektr zaryadlarining sharlar orasida taqsimlanishi masalasi qaralgan. Masalaning yechimi an’anaviy va noan’anaviy usullar yordamida keltirilgan. Elektr zaryadlarining sharlar orasida taqsimlanishi masalasi qo’yilishida sharlardagi zarralarning umumiy soni va sharlar radiuslari nisbati orasdia o’zaro mutanosiblik e’tiborga olishini lozimligi ta’kidlangan.
Keywords: elektr zaryad; zaryadlangan sharlar; potensial; zaryadlar taqsimlanishi; masala yechish metodikasi