КОАЛИННИ БОЙИТИШ ТЕХНОЛОГИК ЖАРАЁНИНИ ОПТИМИЗАЦИЯЛАШ АЛГОРИТМИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Файзуллаев, Б.А. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Каолинни бойитиш технологик жараёнини оптимизациялаш алгоритми ишлаб чиқилди. Ишлаб чиқилган алгоритм норавшан тўпламлар назариясига асосланган ҳолда объектларни маълум синфга тегишлилик даражаси ва градиент усулига қараб якуний хатоликни баҳолаш имконини беради. Градиент миқдорларининг боғлиқликлари, вазнларнинг бошланғич қийматларга боғлиқ тарзда қайта тақсимланиши ҳамда бу вазнларнинг тақсимотларининг корреляцияланганлик даражасига боғлиқ тарзда ўрганилди.