ҚУРБОНБОЙ ЖИРОВ – ХАЛҚ ИЖОДИЁТИНИНГ МОҲИР БИЛИМДОНИ - Жумаева, С. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мақолада Қурбонбой жиров ижодий меросининг ўзбек ва қорақалпоқ адабий муҳитида тутган ўрни ва аҳамияти ҳақида сўз юритилган. Қурбонбой жировнинг эртакчилик ва достончилик анъаналаридан фойдаланиш маҳорати таҳлил этилган.