KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARÍ JÁRDEMINDE XIMIYA PÁNINIŃ TIYKARǴÍ TÚSINIKLERI - Jumamuratov, R.E.; Kaipbergenov, A.T. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Bu maqola kimyoviy ta’limda kompyuter texnologiyalaridan foydalanish masalalariga bag’ishlangan. Maqolada kimyoviy eksperimentni kompyuterlashtirishda, muammolarni yechishda va miqdoriy hisob-kitoblarni amalga oshirishda, mashg’ulotlarni algoritmlash va kompyuterlashtirish asosida umumlashtirilgan kimyo ko’nikmalarini shakllantirishda ko’p kimyogarlarning asarlari keltirilgan.
Keywords: o’qitish; uslublar; kompyuterlashtirish; o’quv jarayoni; zamonaviy kompyuter texnologiyalari; zamonaviylashtirish