MATNLI MASALALARNI VIZUAL DASTURLASH - O‘razboev, N.; Madaminov, U.; Komilova, R.; Sobirova, A. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Makolada obyektga yo`naltirilgan Delphi7.0 tilida maktab kursidagi matematik masalalarni vizuallashgan kompyuterli modellashtirish va dasturlash metodikasi ko`rsatilgan.
Keywords: matn; informatika; dastur; model; modellashtirish; algoritm; algoritmlashtirish; kompyuterli modellashtirish; algoritmik til; algebraik ifoda; tenglama; o`zgaruvchi; parametr; funktsiya; masala; maktab