FUNKCIYALÍQ TEŃLEMELERDI SHESHIWDIŃ GEYPARA USÍLLARÍ - Saparov, Z.B.; Kalbaev, S.N. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Funktcional tenglamalar ham ularni yechish usullari maktab matematika kursida o’tilmaydi, bunday tenglamalar asosan olimpiada masalalarida uchraydi, maqolada shunday tenglamalarni yechishning ba’zi usullari bayon etilgan.
Keywords: funktsiya; tenglama; tenglamaning yeshimi; kóphad; funktsiyalar kompozitciyasi