FIZIKADAN LABORATORIYA DARSLARIDA DASTURIY TIZIMLARDAN FOYDALANISH - Jalelov, M.A.; Turekeev, X.S.; Jalekeshov, A.S.; Jaksimuratov, I.J.; Sultanova, M.Q. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Maqolada oliy talim muassasalarida o‘qitiladigan fizika fanining “Mexanika” darsida laboratoriya mashg‘ulotlarning samaradorligini oshirishning yo‘llaridan biri haqida so‘z yuritiladi. Fizika fani laboratoriya mashg‘ulotlarida VideoCom dasturiy tizimidan foydalanish tavsiya etiladi. VideoCom dasturiy tizimi laboratoriya ishini bajarishda AKT bilan birga ishlashning fizikaviy jarayonlardagi ahamiyati haqida qisqacha ko‘rsatib o‘tishdan iborat.
Keywords: erkin tushish tezlanishi; VideoCom; intensivlik; yo'l; geografik kenglik; diagramma; Path Calibration; Read Pixels from Display; Apply Calibration; Measuring Parameters