ТАРЖИМА ВА ТАЛҚИН (Махтумқули шеърлари таржималари мисолида) - Сапаева, Ф. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мазкур мақолада Махтумқули шеърларининг ўзбекча таржималари талқин қилинди. Хусусан, Махтумқули шеърларининг шакл ва мазмун муштараклиги, таржимонларнинг сўз қўллаш маҳорати таҳлил қилиниб, бадиий таржимада сўзнинг мавқеи хусусида баҳс юритилди.