ORTA BILIM BERIW MEKTEPLER QARAQALPAQSTAN TARIYXÍ PÁNINDE OQÍWShÍLARǴA TARIYXIY BILIMLERDI QÁLIPLESTIRIW USÍLLARÍ HÁM ÁHMIYETI - Tleumuratova, N.M. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Bu maqolada «Qoraqalpoǵiston tarixı» (8-sinf) fani mısolida óquvchilarda tarixiy bilimlarni shakllantirish jarayonining asosiy tarkibiy qismlari va ularning óqituvchi tomonidan bajarilishi haqidagi fikrlar o’rin olgan.