M.NÍZANOV SHÍǴARMALARÍNDA FRAZEOLOGIZMLERDIŃ MORFOLOGIYALÍQ BILDIRLIWI - Sársenbaev, Q. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Bu maqolada qoraqalpoq tilidagi frazeologizmlarning stillik qo`llanilishiga alohida to`xtalib o`tldi. Qolaversa, tildagi frazalarning ot, sifat, ravish va fe`l so`z turkumlari vazifasida kelishi ham aytilgan. Maqolaning yana bir avzalligi shundaki, misollar qoraqalpoq xalq yozuvchisi M.Nizanov asarlaridan olib o`rganilgan.
Keywords: frazeologiya; ot; sifat; fe`l