ЎЗБЕК ВА ҚОРАҚАЛПОҚ АДАБИЙ АЛОҚАЛАРИДА МИРТЕМИР ИЖОДИНИНГ ВОСИТАЧИЛИК РОЛИ - Қурамбоева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мақолада атоқли шоир Миртемир ижодининг ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқаларини ривожлантиришдаги воситачилик роли, қорақалпоқ мавзусида битган шеърлари, поэмалари таҳлил қилинади, шунингдек, қорақалпоқ адабиётидан қилган таржималари ҳақида сўз юритилади.