ÁJINIYAZ ShÍǴARMALARÍNDA ÚY BUYÍMLARÍ ATAMALARÍNÍŃ QOLLANÍLÍWÍ - Qarlıbaeva, G.E.; Sadıkova, R.S. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Maqolada Ajiniyoz asarlarida uy buyumlari atamalari o’rfanilgan bo’lib, qoraqalpoq xalqi turmushining tarixiy davrlarda foydalangan ,uyumlari atamalarini tadqiq qilish qoraqalpoq tilining lug’at tarkibini chuqur bilish va xalqimizning tarixi, etnografiyasi to’g’risida boy ma’lumotlar olish imkoniyatini berishi linvistik jihatdan talqin qilingan.
Keywords: leksika; semantika; uslub; dailekt; tarixiy leksika; etnografizm; frazeologizm; adabiy til; lingvomadaniyat