КОМИЛ ИНСОН – ФУҚАРОЛИК ЖАМИЯТИНИНГ БОШ МАҚСАДИ - Матибаев, Т. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Маколада ижтимоий ҳамкорлик жамиятнинг демократлашуви ва ижтимоий адолатни амалга ошириш омили сифатида келтирилади. Жамият ижтимоий ҳамкорликсиз мавжуд бўла олмайди. Ижтимоий адолат феномени жамият ҳаётининг туб қонунларидан бири сифатида таҳлил қилиниб, унинг ижтимоий ҳамкорлик тамойиллари билан вобасталигини ва бу боғлиқликнинг жамият барқарор тараққиётидаги ўрни таҳлил қилинади.