QODIRIYSHUNOSLIK TARIXIGA BIR NAZAR - Reimboyeva, L.D. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Maqolada o‘zbek qodiriyshunosligi haqida so‘z yuritiladi, yozuvchi ijodining qardosh xalqlar adabiyotshunosligi, shuningdek, jahon adabiyotshunosligida o‘rganilishi masalalari tahlil qilinadi.
Keywords: roman; adabiyot; povest; siyosat; mafkura; tarjima; sinfiy pozitsiya; monografiya; maqolalar turkumi; adabiyotshunoslik; ilmiy tadqiqot