КУРАШ БИЛАН ШУҒУЛЛАНУВЧИ ТАЛАБАЛАРНИ БОШЛАНҒИЧ БОСҚИЧДА ТЕХНИК ҲАРАКАТЛАРГА ЎРГАТИШ АСОСЛАРИ - Келдиёров, Ш.Э. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Ушбу мақолада кураш билан дастлаб шуғулланишни бошлаган спортчиларни техник ҳаракатлар билан таништириш, уларнинг хилма – хиллиги, турлари келтирилган бўлиб, асосий эътибор айнан шу даврда техник ҳаракатларнинг ҳар бир қисми қандай бажарилиши ва яхлит ҳолатда қандай кўринишда бўлишига эътибор қаратилган. Чунки ҳар бир техник харакат илк бор қандай ўрганилган бўлса, доимо шундай бўлиб қолади, уни қайта ўргатиш ўта мушкул ҳисобланади.