ЎЗБЕК ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚЛАРИДА ТЕЗ АЙТИШ ЖАНРИ ҚИЁСИЙ МУШТАРАКЛИГИ - Мадияров, И.Б. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Мақолада болалар фольклори жанри – тез айтишларнинг ўзига хослиги ўзбек ва қорақалпоқ халқ оғзаки ижоди мисолида назарий умумлаштирилади. Муаллиф тез айтиш жанри аналогиясини таҳлил қилиш давомида туркий халқлар фольклористикаси тараққиёти тамойиллари, миллий адабиётлараро типологик муштараклик ҳамда адабий талқин табиатига баҳо беришга интилади.