ШАХСГА ЙЎНАЛТИРИЛГАН ЁНДАШУВ ЎҚУВЧИЛАРНИ ИЖОДИЙ ФАОЛЛИККА УНДАШ АСОСИ СИФАТИДА - Юсупова, Г.З. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Ушбу мақолада бошланғич синф ўқувчиларида ижодий фаолликни шакллантириш билан боғлиқ педагогик вазифалар, мазкур жараённинг психологик, фалсафий асослари, шахс фаолиятининг ўзига хос жиҳатлари ёритиб берилган. Ўқувчиларда ижодий фаолликни шакллантириш мақсадида ташкил этиладиган ўқув-тарбия жараёнининг асосий йўналишлари, уни ташкил этишда ўқитувчи томонидан бажариладиган вазифалар, ушбу мақсадга йўналтирилган ўқув жараёнининг мазмуни, ўзига хос хусусиятлари очиб берилган.