MUSTAQIL TA’LIM MASHG‘ULOTLARIDA ERKIN VOHIDOV ADABIY MEROSINI O‘RGATISH - Matyakupov, S.; Kudanova, Z. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Maqolada akademik litseylarda Erkin Vohidov adabiy merosini o‘rgatishda mustaqil ta’lim mashg‘ulotlarining ahamiyati haqida mulohaza yuritiladi. Shuningdek, shoir ijodini o‘rgatishning samarali usullari haqida taklif va tavsiyalar beriladi. Mavzu akademik litseylar darsligiga kiritilgan “O‘zbegim” qasidasi misolida o‘rganilib nazariy va badiiy tahlil natijalari umumlashtiriladi.
Keywords: davlat ta’lim standarti; o‘qituvchi; o‘quvchi; mustaqil ta’lim; darslik; metod; badiiy ifoda; obrazlilik