JASLAR MIYNETI HÁM OLARDÍ HUQÍQÍY QORǴAW - Ismailova, Z. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Yoshlarga oid siyosat O‘zbekiston Respublikasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishidir. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 37-moddasida ishchilar uchun qulay mehnat sharoitlari yaratib berish kafolatlangan. Yoshlar mehnatini muhofaza qilish – yoshlarning mehnat jarayonidagi xavfsizligini, sog‘ligi va ish qobiliyatini muhofaza qilishni ta‘minlashdur.
Keywords: mustaqillik; konstitutsiya; fuqaro; yoshlar; mehnat; mehnatni muhofaza qilish; yoshlar mehnati; yoshlar huquqi; yoshlar siyosati; yosh o‘spirin