RESPUBLIKAMÍZDÍŃ ARQA ZONASÍN SUW MENEN TÁMIYINLEWDE «DOSLÍQ» KANALÍNÍŃ ÁHMIYETI - Nazarbekov, Q.K.; Allamuratov, K. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Maqolada Respublikamiz hududidagi asosiy sug‘orish tarmoqlaridan biri bo‘lgan «Do‘stlik» kanalida ko‘p yillar davomida olib borilgan ishlar va bu kanalning shimoliy tumanlarni suv bilan ta’minlashdagi ahamiyati, shuningdek, bu kanalning normal` suv o‘tkazuvchanligini ta’minlash uchun olib borilishi zarur bo‘lgan ishlar haqida so‘z boradi.
Keywords: sug‘orish; bosh tarmoq; olcham; qayta qurish; loyiha; cho‘kindi; tindirgich; qurilish; tartib