MILLIY XARAKTERDAGI FRAZEOLOGIZMLARNING SHAKLLANISH MANBALARI - Xujaniyazov, E.; Sultanova, N. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Maqolada frazeologizmlarning milliy xarakterni aks ettirishi masalalari yoritilgan. Unda har bir frazeologizmning xalq turmush tarziga aloqadorligi ko’rib chiqilgan, unga sharhlar berilgan.
Keywords: frazeologizmlar; milliy xarakter; fors- tojik tili; leksema; shakllanish; ma’noviy yaxlitlik; harakat; buyum; antroponim; komponent