ЖАҲОННИНГ ОЧИҚ АХБОРОТ РЕСУРСЛАРИ ТАҲЛИЛИ - Зиядуллаев, Д.Ш.; Зиёдуллаева, Г.Э.; Кутлимуратова, Г.А. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Open Source деб аталувчи хизмат ахборот жамиятида таълимни ривожлантиришнинг асосий катализатори сифатида тан олинади ва замонавий хизматлар кўрсатади. Бунга эса очиқ ресурслар турлари, ундан фойдаланиш, таълим ресурсларини олиш ва бошқалар, шу билан бирга турли мақсадда фойдаланиладиган дастурий таъминотлар киради. Булар ҳақидаги маълумотлар мақоладан ўрин олган