КИЧИК МАКТАБ ЁШИДАГИ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Қурбамуратова, З. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Ушбу мақолада кичик мактаб ёшидаги ўқувчиларнинг ўқиш фоалиятида ақл-идроки, сезгирлиги, кузатувчанлиги, эсда қолиш, эсга тушириш имкониятларини ривожлантириш учун муҳим шарт - шароитлар ҳақидаги масалалар ёритилган. Бунда асосан болаларда ўқиш, ёзиш, ҳисоблаш малакаларини шакллантиришда ўқувчининг идроки мақсадга мувофиқ перспектив фаолиятга айланиб ва тобора мураккаблашиб бориши натижасида ўқувчида кузатиш, назорат қилиш, фарқлаш имконияти ошишини инобатга олиш назарда тутилади.