BASLAWÍSH KLASS OQÍWSHÍLARÍNDA FIZIKALÍQ SAPALARDÍ RAWAJLANDÍRÍWDA MILLIY OYÍNLARDÍŃ ROLI - Allayarov, M.J.; Joldasbaev, P.M. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Maqolada boshlangich sinf o`quvchilarida milliy yayinlardan foydalanish orqali ularning jismoniy rivojlanishi yo`llari haqida so`z boradi. Shu bilan birga dars jarayonida o`quvchilarga qanday milliy o`yinlarni tavsiya qilish mumkinligi bayon etiladi. Maqolada bolalarning jismoniy sifatlarini oshiruvchi milliy o`yinlar ko`rsatilgan.
Keywords: jismoniy madaniyat; jismoniy tarbiya; jismoniy sifat; milliy oyinlar; tezlik; egiluvchanlik; chaqqonlik; chidamlilik; kuch