ХАЛҚ ДОСТОНЛАРИДАГИ БИРЛАМЧИ ВАРИАНТ МАСАЛАСИ - Сариев, С.; Гайлиева, О. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Мазкур мақолада «Малика» Айёр» ва «Гулшанбоғ» достонлари ўзбек версияси ҳақида сўз боради. Шунингдек, бирламчи вариант ва Ўрта Осиё версияларига ҳам тўхталиб ўтилади.