BASLAWÍSH KLASS OQÍWSHÍLARÍN RUWXÍY ÁDEP-IKRAMLÍLÍQQA TÁRBIYALAWDA QARAQALPAQ XALÍQ NAQÍL- MAQALLARÍNAN PAYDALANÍWDÍŃ ÁHMIYETI - Esemuratova, T. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Maqola maktab o'quvchilarini tarbiyalashda ma'naviy-axloqiy tarbiyaning ahamiyati haqidagi masalalarga bag'ishlangan. Unda maktab o'quvchilarini xalq og'zaki ijodi namunalaridan foydalanlgan holda o'qitishga alohida diqqat qilingan.
Keywords: xalq pedagogikasi; pedagogika; tarbiya; odob; axloq; etika; moral; odoblilik; axloqiylik; odob-axloq tarbiyasi; maktab va odob-axloq