АБУ АЛИ ИБН СИНО ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СОҒЛОМ ТУРМУШ ТАРЗИ ҲАҚИДА - Есемуратов, С.; Алланиязов, С. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада Абу Али Ибн Синонинг жисмоний тарбия ва соғлом турмуш тарзи ҳақидаги қарашлари баён қилинган. Унда машҳур сиймонинг соғликни сақлаш, баркамолликни асраш бўйича билдирган фикрлари, ҳар бир шахснинг соғлом турмуш тарзига риоя қилиш шарт-шароитлари ҳақида қайд қилган мушоҳадалари келтирилган. Бу фикрлар алломанинг қайси асарларида баён қилинганлиги кўрсатилган.