ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ ПЕДАГОГИКАСИ ВОСИТАЛАРИ ШАХС ТАЪЛИМ-ТАРБИЯСИДА МУҲИМ МАНБА СИФАТИДА - Досходжаева, А. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада шахс маънавияти, экологик муаммоларни ҳал этиш масалалари ҳақида маълумотлар келтирилган. Ўқувчиларни экологик билимлар, экологик тарбия билан қуроллантириш, уларда табиат ва атроф-муҳитга нисбатан ахлоқий муносабатларини таркиб топтириш, оқилона экологик хатти-харакатларни ташкил этиш кўникма ва малакаларини шакллантириш ҳақида тўхталиб ўтилади.