УМУМТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА БОШЛАНҒИШ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИНИНГ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Қурбамуратова, З. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада кичик мактаб ёшидаги ўқувчиларнинг психологик хусусиятлари ҳақида ва уларнинг индивидуал ривожланишига эътибор қаратилиши назарда тутилади. Кичик мактаб ёшидаги боланинг муҳим хусусиятларидан бири унда ўзига хос эҳтиёжлар мавжудлигидир. Бу эҳтиёжлар ўз моҳияти билан муайян билим, кўникма ва малакаларни эгаллашга, теварак-атрофдаги воқеликни ўзлаштиришга қаратилмай, балки фақат ўқувчилик истагини акс эттиришдан иборатдир.